Dosering av Levitra

Så du har tagit beslutet och bestämt dig för att testa Levitra – ett mycket bra val! Levitra är ett av de tre största preparaten mot erektil dysfunktion (potensproblem) på marknaden och dess användning och popularitet bara ökar. Några av anledningarna till att Levitra är så omtyckt är att doserna av det verksamma ämnet vardenafil är lågt – kroppen får alltså inte i sig substanser som kan påverka hälsan – men som ger en stor effekt som märks nästan direkt efter intag. Men hur ska man veta vilken dos som passar bäst och vilken man ska börja med?

Dosering och hälsa

Precis som med alla andra potensmedel eller andra substanser är det viktigt att ta rätt dos. Man bör även vara medveten om att de olika doserna inte betyder att något är mer eller mindre fel. Behöver du en högre dos betyder inte det att ditt potensproblem är ”mer allvarlig eller svårare. Det finns flera orsaker till varför vissa behöver en högre eller svagare dos. T ex kan metabolismen vara högre hos en man än hos en annan och det kan göra att effekten inte känns eller varar lika länge. Kroppsbyggnaden påverkar även hur stark dos man klarar.


Levitra rekommenderas av män med potensproblem som lider av diabetes. Doserna påverkar inte kroppens insulinnivå och de är därför säkra att använda om du är diabetiker. Om du ändå är osäker kan du rådfråga din läkare för att få mer information och dennes godkännande.


Även om Levitra, med sina svaga doser men stor effekt, oftare rekommenderas till män med hälsoproblem ska man vara försiktig och det rekommenderas alltid att man rådfrågar sin läkare innan man börjar doseringen. Lider man av allvarliga lever- och hjärtproblem, genomgår dialys eller behandlas för HIV-smitta ska man inte äta Levitra. Om man äter andra mediciner eller preparat ska man även kontrollera att de substanserna inte slår ut vardenafil och vice versa. Man ska inte äta Levitra (oavsett dos) om man äter någon av följande mediciner:


 • Kinidin
 • Amiodaron
 • Indinavir
 • Ritonavir
 • Sotalol
 • Itrakonazol
 • Klaritomycin
 • Erytromycin
 • Ketokonazol
 • Kinidin
 • Priligy (Dapoxetine)
 • Prokainamid

 • Äter man mediciner som motverkar högt blodtryck, lindrar och förintar svampinfektioner, kärlkrampsmediciner eller läkemedel som innehåller nitrater ska man rådfråga sin läkare. Är man osäker på vilka substanser som fungerar med varandra kan man fråga personalen på det lokala apoteket.

  Hur ser Levitra ut?

  Levitra kommer i formen av en liten, rund gul-beige tablett som är lätt att svälja (Levitra intas alltid oralt) eller som sugtablett där enda skillnaden är att den är vit och mjukare i konsistensen. Doserna är 5 mg, 10 mg, 10 mg sugtablett och 20 mg. Det verksamma ämnet är vardenafil, en PDE-5 hämnare som signalerar till blodkärlen i bäckenet och penis att de ska vidgas och får svällkropparna i penis att lättare fyllas med blod.


  Antalet piller per förpackning varierar stort för att du ska kunna köpa det antalet som passar ditt behov. Samtliga doser kommer i förpackningar om 4 ,8 ,12 ,16 eller 32 tabletter per ask. De större askarna passar till dig som inte vill behöva vända på tabletter och som är mycket sexuellt aktivt medan de färre antalen passar dig som inte är lika aktiv men som ändå vill ha tabletterna tillgängliga om tillfället ges.

  Levitra 5 mg

  Den lägsta dosen Levitra är 5 mg och passar till män som lider av hälsoproblem eller som är över 65 år. Levitra 5 mg rekommenderas till män med potensproblem som även har nedsatt lever- och/eller njurfunktion, hjärt- och kärlsjukdomar, problem med blodflödet i hjärtat, blödningar eller lider av fysiska men i penis och testiklar. Dosen passar även dig som är osäker på hur Levitra fungerar för dig och som blir orolig och stressad av att ha en ny substans i kroppen.


  Effekten kommer inom 10-15 minuter och varar i 8-10 timmar. Man ska däremot komma ihåg att effekten kan variera från man till man och kan vara något längre eller kortare.

  Levitra 10 mg

  Levitra 10 mg anses vara mellan- eller normaldosen för hälsosamma och friska män. Det är ofta den dosen man testar först för att sedan se om man bör trappa ned eller trappa upp för att få den effekten som önskas. Biverkningarna är få med Levitra 10 mg och det är en av anledningarna till att Levitra rekommenderas till nya användare.

  Effekten kommer inom 10-15 minuter och varar i 8-10 timmar. Man ska däremot komma ihåg att effekten kan variera från man till man och kan vara något längre eller kortare.

  Levitra 10 mg sugtablett

  Levitra 10 mg sugtablett är det senaste tillskottet i Levitra-familjen. Tillverkaren Bayern skapade 10 mg doseringen som sugtablett för män med känslig mage eller för dem som har svårt att svälja piller. Tabletten löses upp i munnen och går snabbare ut i kroppen än de solida tabletterna. Enligt bi-packsedeln kommer effekten även för sugtabletterna inom 10-15 minuter, men flera män har upplevt att den kommer redan inom 7-10 minuter. Effekten varar i 8-10 timmar, men man ska komma ihåg att effekten kan variera från man till man och kan vara något längre eller kortare.

  Levitra 20 mg

  Den högsta dosen Levitra innehåller 20 mg vardenafil. Om du tidigare har testat de andra doseringarna (5 mg, 10 mg och 10 mg sugtablett) men inte märkt av den effekten du önskar kan du testa den högsta dosen. Du kan även ta den högsta doseringen Levitra om din läkare har ordinerat dig den. Det är viktigt att komma ihåg att även om Levitra dosering 20 mg ger en något mer märkbar effekt, är chansen för biverkningar större.


  Effekten kommer inom 10-15 minuter och varar i 8-10 timmar. Man ska däremot komma ihåg att effekten kan variera från man till man och kan vara något längre eller kortare.

  Levitra passar (nästan) alla

  Som ovanstående text beskriver passar Levitra till alla typer av män – friska som de med mildare hälsoproblem. Användningen av Levitra kan hjälpa till så väl psykiskt som fysiskt. Även om dess själva verkan är att göra det lättare för män med potensproblem att uppnå erektion (det är viktigt att komma ihåg att Levitra inte höjer libidon, den delen får man stå för själv) så kan den underlättade sexuella aktiviteten leda till att oro och stresskänslor lindras. Att inte kunna prestera sexuellt är stressande och ibland kan det även förvärra problemet, men med Levitra behöver du inte längre oroa dig.


  Tags: levitra dosering, Levitra 20 mg, levitra 10 mg

  Västerbottens: Skellefteä, Lycksele, Umeä; Västra Götalands: Kungälv, Mölndal, Uddevalla, Göteborg, Lidköping, Skövde, Alingsäs, Boräs; Jämtlands: Are, Östersund, Krokom; Dalarnas: Mora, Borlänge, Avesta, Falun, Hedemora, Ludvika, Säter; Stockholms: Nacka, Lidingö, Sundbyberg, Tumba, Märsta, Södertälje, Boo, Västerhaninge, Stockholm; Jönköpings: Vetlanda, Sävsjö, Huskvarna, Gränna, Tranäs, Jönköping, Värnamo; Örebro: Örebro, Lindesberg, Karlskoga, Kumla, Nora; Skåne: Trelleborg, Landskrona, Malmö, Kristianstad, Härnösand, Lund, Helsingborg, Ystad; Värmlands: Säffle, Karlstad, Skoghall, Kristinehamn, Arvika, Hagfors, Filipstad; Södermanlands: Oxelösund, Strängnäs, Trosa, Nyköping, Katrineholm, Eskilstuna; Blekinge: Karlskrona, Sölvesborg, Ronneby, Karlshamn, Olofström; Västmanlands: Fagersta, Hallstahammar, Västeräs, Köping, Arboga, Sala; Gävleborgs: Bollnäs, Sandviken, Söderhamn, Gävle, Hudiksvall; Uppsala: Uppsala, Bälsta, Östhammar, Öregrund, Enköping; Västernorrlands: Sundsvall, Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteä, Härnösand, Timrä; Gotlands: Hejnum, Vänge, Visby, Läbro; Östergötlands: Skänninge, Norrköping, Motala, Mjölby, Linköping, Finspäng; Hallands: Kungsbacka, Halmstad, Falkenberg, Onsala, Varberg; Norrbottens: Boden, Luleä, Haparanda, Kiruna, Piteä; Kalmar: Västervik, Kalmar, Oskarshamn, Nybro; Kronobergs: Ljungby, Växjö;